We organiseren een aantal evenementen gedurende het hele jaar. Je kunt genieten van de omgeving en de sfeer van Het Leefgoed en natuurlijk van een mooi diner, brunch, high wine of high tea van het team van De Dames.
Al 40 jaar volgt Marjolein Meijers haar hart. Muziek maken en mooie liedjes zingen, Dat doet ze dan ook vol passie en ze raakt haar publiek in het hart. Mooie verhalen muzikaal vertolkt. Marjolein is geen onbekende op het Leefgoed, ze heeft er al meer gespeeld en ook nu weer op zondag 26 maart.
We hebben er een speciale middag van gemaakt.
Theater Menu Marjolein Meijers:
4-gangen diner € 72,50 incl. theatershow
Amuse
Film rol | venkelgelei | dropgelei
Voorgerecht
Tataki du Thon | furikake | Soja | Edamame | citroen parels
Tussengerecht 1
Risotto | truffel | oesterzwam | parmezaan | asperge
Hoofdgerecht
Longhaas | wortel | spruit | lamsoor | drop-port jus
Dessert
Crêpes | kokos | ahorn ricotta | mandarijn | aardbei
Pasen vier je met de mensen die je lief zijn, die momenten koester je en dat maakt dan weer herinnering voor het leven. We hebben daar een mooie ambiance voor, De Kas met het terras en daar serveren we een bijzondere, met liefde gemaakte Paaslunch.
Laat je culinair verwennen door ons team op 1ste of 2de Paasdag.
Ontvangst: 12:30 uur / Aanvang 13:00 uur
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
4-gangen menu € 57,50
Amuse
Voorgerecht
Eggs Benedict | gepocheerd ei | bearnaisesaus saus | brioche | sockeye (rode)zalm
Tussengerecht
Heilbot | citrus orzo | postelein | citroen parels
Hoofdgerecht
Lam | crème van doperwten-munt | venkel crudite warm | doperwten | popcorn shot
Dessert
Paasei gevuld met citroen crème | granite van sinaasappel | muntstroop crumble van roodfruit
April doet wat hij wil! De vierde maand van het jaar en de lente maakt nu echt zijn volle entree. De gewassen beginnen weer te groeien, april de kiemmaand. Fijne kleine plantjes staan aan het begin van de groeispurt en we gaan planten om later te kunnen oogsten. Ons menu deze maand staat in het teken van de kleine ontkiemende natuur. Een menu dat helemaal past in de tijd van jaar.
Ontvangst: 18:30 uur / Aanvang diner 19:00 uur
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
5 gangen menu € 58,50
Amuse
Hoorntje | schuim alfalfa
Voorgerecht
Dun gesneden Coquille | rauwe ham | tauge | lupine
Tussengerecht
Groene curry | bloemkool | Oost-Indische kers
Tussengerecht
Proeverij Micro groenten
Hoofdgerecht
Bavette | broccolini | knolselderij | witte kool | jus biet
Nagerecht
Eton Mess
Moederdag, wie heeft er superhelden nodig als je een moeder hebt?
Deze dag eren we alle moeders en vol liefde geven we ze alle aandacht, cadeaus, bloemen en kaarten. Wat is er leuker om moeder te verrassen op een hele mooie middag samen met het gezin?
14 mei is Moederdag en we hebben een heel bijzondere high tea samengesteld, een diner high tea. In plaats van de lunch of diner introduceren wij het early diner, of ook wel genoemd DUNCH.
Wil je moeder verrassen reserveer dan.
Aanvang 15:00 uur
Een 4 gangen dunch, waarbij een high tea in gangen wordt geserveerd.
Met huisgemaakte thee die bijpassend is bij het gerecht.
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
4-gangen menu € 48,50
Amuses
3 shotjes thee met een hapje
Voorgerecht
Scone met sinaasappel | rozemarijn | jam van kalamansi
Thee : Vanille, gember, gebrand tijm
Tussengerecht
Brioche | gepocheerd ei | cheddar | bacon | gegrilde little gem
Thee: Ya Bao “witte thee, smaakt naar Brioche”
Hoofdgerecht
Quiche | groene asperge | ricotta | bloemkool | zeebaars
Thee: Citroen, rozemarijn, gebrand rozemarijn
Dessert
Wentelteefjes | vanille room | roodfruit | atsina | bloemen
Thee: Framboos, goji, bergamot
Op 1e en 2e Pinksterdag verzorgen we de Leefgoed Pinksterlunch. We gaan een prachtig buffet voor je verzorgen, een verwenbuffet met allerlei lekkernijen. We hopen natuurlijk op mooi weer, zodat we op de terrassen van het Leefgoed kunnen zitten. Genietend van de zon en alle heerlijkheden op het terras. Wanneer je de kinderen meeneemt, kunnen zij, tegen een kleine vergoeding, meedoen aan de spel en knutselmiddag.
Heb je er zin in? We horen graag van je.
Aanvang 12:30 uur – einde 16:00 uur
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
Ontvangst met een glaasje Cava
Koude (voor)gerechten
Breekbrood met tricolore tapenade en aioili
Salades
Rundvlees
Zalm
Rode biet
Serranoham met zoete meloen
Salade caprese met pomodori tomaatjes, buffelmozzarella en verse basilicum
Knoflook garnalen
Carpaccio 2.0
Warme (Hoofdgerechten)
Langzaam gegaarde rosbief met bascilicumkorst
Gravad lax warm op cederhout
Kip Teri Yaki
Truffel risoto
Vakenshaas mosterdjus
Stoof van het seizoen
Gegrilde groente
Aardappel gratin
Nagerechten
Pannacotta roodfruit
Omelet Sibérienne
Selectie van verschillende soorten ijs Plateau met stukjes Kaas
Kosten p.p. € 58,50 p.p.
Kinderen onder 12 jaar € 25 p.p.
Deelname aan de spel- en knutselmiddag € 11,50 p.p
Heb je meer zin om eerste Pinksterdag ’s avonds wat leuks te doen?
Dat kan dan organiseren we een Pinkster BBQ met een aantal open vuren en natuurlijk een troubadour met liedjes rond het vuur.
aanvang 18:30
einde 22:30 uur
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
Van de BBQ
Tomahawk (boven het vuur)
Gegrilde zeebaars
Entrecote met soja jus
Langzaam gegaard buikspek spies
Kip (dijen) piri piri
Warm gerookte zalm op cederhout
Beer can chicken
Papillot van kabeljauw
Bijgerechten warm
Roseval met tijm en rozemarijn
Gegrilde groenten
Risotto van truffel
Gepofte aardappel met sour cream
Bijgerechten koud
Roseval aardappelsalade
Tomatensalade met basilicum en mozzarella
Visschotel gerookte zalm en forel
Gedroogde ham
Salade met zoetzure groente
Stokbrood met kruidenboter en aïoli
Diverse sauzen
Groene salade
Op Moederdag eren we de moeders en op Vaderdag de vaders. Deze dag zetten we vader in het zonnetje. Vaderdag is een traditie, die uit Amerika komt. Daar begon het 122 jaar geleden, pas daarna is Moederdag ontstaan. Ontbijt op bed of een nieuwe stropdas voor vader, of een aftershave.
Wij hebben een mooi cadeau voor vader
GREEN EGG EXPERIENCE MET SPECIAAL BIER
Voor de dames kunnen we natuurlijk ook mooie bijpassende wijnen schenken.
Ontvangst: 17:30 uur / Aanvang diner 18:00 uur
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
4-gangen diner € 57,50
Sur plus voor bijpassende wijnen € 22,50
Amuses
3 shotjes met verschillend soorten bieren en hapjes bijpassend
Voorgerecht
Runder sashimi | bananenblad | sesam | gerookte kewpie | kalamansi
Bier: Big Belly Cabron
Tussengerecht
Rug van Lam | ponzu | venkel | romanesco
Bier: Lam India pale ale
Hoofdgerecht
Beef wellington | ossenhaas | truffel | cantarelle | gerookte whiskey saus
Bier: Lente Bockbier
Dessert
Tramisu | donker bier | mascarpone | cacao
Bier: Imperial Russian Stout (I.R.S.) van Emelisse
De langste dag, titel van een film maar in dit geval, 21 juni, de langste dag van het jaar. Ook wel midzomer genoemd, is met 16 uur, 16 minuten en 47 seconden zonlicht, de langste dag. De astronomische zomer start op deze dag en wordt in een aantal landen nog steeds gevierd.
De zomerzonnewende staat ook symbool voor het genieten met familie en vrienden op deze dag. Dat kunnen we dan ook doen met een 6 gangen menu, we hebben de tijd het is tenslotte de langste dag.
Aanvang 18:30 uur tot 22:30 uur
Wij vragen u een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
6-gangen menu € 62,50
Amuses
Voorgerecht
Wolken van gin | Sinaasappel gelei
Tussengerecht I
Beef tataki | Ponzu | Aardappel krokant | Schuim van Parmezaan | Krokantje van Pata Negra
Tussengerecht II
Meloen gazpacho | citrus | burrata | tomaat
Tussengerecht III
Kabeljauw | saffraan | asperge | tuinkers
Hoofdgerecht
Ree | kombu | venkel | engelwortel | VOC-specerijen jus
Dessert
Granité lychee | groene thee | lavendel | pandan Rabarber | kaneel | vanille | yoghurt Friandises
Mosselen, geliefd of populair voor de liefhebbers. Goed nieuws ook, mosselen zijn gezond. Een rijke bron van eiwitten en andere gezonde zaken. Maar ze zijn vooral lekker en kunnen op zoveel verschillende manieren bereid worden. Van allerlei verschillende bereidingen heeft onze chef een heerlijk menu samengesteld.
Het is geen menu van grote pannen mosselen, maar verfijnde en culinaire gerechten met de mossel in de hoofdrol. Kom en geniet van de Mosselen!
Ontvangst: 18:30 uur / Aanvang diner 19:00 uur
Wij vragen u een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
4 gangen diner € 52,50
Amuse
Gerookte mosselen met sepia mayonaise
Voorgerecht
Mosselen in ‘t groen | waterkers | crème fraiche | gekonfijte citroen
Tussengerecht
Gefrituurde mossel in thai’s beslag | crème van witte wijn | tomaten chutney
Hoofdgerecht
Zwarte pasta | gewokte mosselen | koriander | frisse groenten | gefrituurde spiering | saus van dille
Dessert
Panna cotta in oester vorm | bramen | citroen parels | yuzu granité
Indian summer is een periode van vrij warm en droog weer tegen het einde van de zomer, begin van de herfst. Een mooie nazomer en dan met nog van die mooie avonden. Daar gaan we met dit event dan ook vanuit. Dat we in ieder geval lekker buiten kunnen koken en zitten en als het fris wordt, koken we buiten en eten we binnen, heerlijk in de Kas.
Het is een zomers menu, zo lekker net na de vakantie met die goede vibe nog in gedachten en voor de gelegenheid laten we een DJ heerlijke vakantie muziek draaien.
Heb je zin dat heerlijke vakantiegevoel nog even vast te houden, reserveer dan. We zien je graag.
Ontvangst: 18:30 uur / Aanvang diner 19:00 uur
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
5-gangen diner € 62,50
Amuse
Hoorntje | cepes mousse | borage bloem | gedroogd mos
Voorgerecht
Macaron | steak tartaar | ei dooier | parmezaan krokant | mayo rode peper | borlotti bonen | afilla
Tussengerecht I
Koude Wortel soep | kokos | koriander | rivierkreeft
Tussengerecht II
Zwarte bonen tartaar | brioche | zalm in biet | vene cress
Hoofdgerecht
Rumpsteak van de green egg | savooie | gele biet | edamame | morillesaus
Dessert
Crème brulleé van rooibos thee | citroen gel | granite vanille | markoesa
September wordt ook wel de fruitmaand genoemd. Voor ons wordt het weer herfst en op het zuidelijk halfrond breekt de lente aan. Yin en Yang.
Al dat mooie fruit, ook voor een groot deel uit onze eigen moestuin, hebben we weer verwerkt in hele mooie ‘fruitige’ gerechten. Fris en vol smaak.
Kom ook eens proeven en reserveer.
Ontvangst: 18:30 uur / Aanvang diner 19:00 uur
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
4 gangen diner € 49,50
Amuse
Gember | peer | rode peper
Voorgerecht
Geïmpregneerde meloen | coppa di parma | Brioche | chevre | basilicum
Tussengerecht
Coquille | fregola | mango | vadouvan | krokante prei
Hoofdgerecht
Roodbaars | dragon fruit | saffraan | prei | miniwortel | hibiscus saus
Dessert
Compositie Fruit 2.0
Wat is het oktoberfest, dat bierfeest in Munchen? Die vraag krijgen we wel vaker. Het Oktoberfest is het grootste bier- en volksfeest ter wereld, dat gehouden wordt in München en jaarlijks bezocht wordt door zo’n 6 miljoen mensen van over de hele wereld.
Ter ere van het ‘Oktoberfest’ hebben we een mooi menu samengesteld dat we met heerlijke bieren gaan serveren. Lust je geen bier dan hebben we er bijpassende wijnen bij en drink je geen alcohol vraag dan naar ons thee arrangement.
Het wordt een leuke middag met uitleg over de bieren en amusement met een knipoog naar de beroemde feesten uit München.
Zondagmiddag late lunch of vroeg diner:
Ontvangst vanaf 16:30 uur, aanvang 17:00 uur
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
4 gangen menu (met entertainment) € 54,40
Amuse
Sinaasappel rozemarijn/thijm schuim met citroenschuim (biertje)
Voorgerecht
Gerookte ribeye, avocado, mango tuile, zoetzure komkommer, Rotterdams Soja, tomatenchutney
Tussengerecht
Gerookte burrata, caviar, doperwten-munt crème
Hoofdgerecht
Dry Aged Entrecôte, bloemen couscous, citroen parels jus van 5-spice
Nagerecht
Mousse van Bockbier en chocolade, tuile chocolade, marmer schots, crumble witte chocolade, sponge cake chocolade
Een van de mooiste seizoenen voor culinair Nederland is het wildseizoen. Traditiegetrouw start dit op 15 oktober. De jacht op de haas en fazant opent dan namelijk en vanaf dat moment staat wild ook op het menu van de culinaire restaurants. Dit menu is erg populair bij onze gasten en is voorgaande jaren erg goed bezocht. Het kan zelfs zo zijn, dat we het misschien wel 2 avonden gaan organiseren.
Ben je een liefhebber? Ook zin in een lekkere bijpassende wijn? Reserveer dan, want we hebben een gast, die heel veel over de wijn gaat vertellen.
Ontvangst: 18:30 uur / Aanvang diner 19:00 uur
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
5 gangen menu € 58,50
Amuse
Pani puri | Rendang | madam jeanette
Voorgerecht
Marbré | konijn | forel | kreeften jus
Tussengerecht I
Lam | kruidenkorst | jus le truffle
Tussengerecht II
Paté zwijn | granaatappel | veenbes gelei | Oost-Indische kers
Hoofdgerecht
Patrijs | hooi | micro leaves | saus van poulet
Dessert
Panna cotta appelstroop | rood fruit | witte chocolade | bloedsinaasappel
De dag waar elke man naar uitkijkt, internationale mannendag!
Internationale mannendag is ontstaan in 1992 sinds dien is het uitgegroeid tot een evenement dat jaarlijks plaatsvindt op 19 november in bijna 80 landen. Internationale mannendag is bedacht op 7 februari in 1992 in Sydney door Thomas Oaster.
Jerome Teelucksingh is de man die het evenement een nieuw leven inblies. Hij koos ervoor om het elk jaar op 19 november te vieren. Dit kwam om de verjaardag van zijn vader te eren en ook te vieren hoe op 19 november in 1998 het voetbalteam van Trinidad en Tobago zich kwalificeerde voor het WK voetbal.
Deze mannendag gaan we ook vieren met allerlei activiteiten voor mannen maar natuurlijk ook voor de dames, Want mannendag is ook bedoeld om de relaties tussen mannen en ook vrouwen te bevorderen.
De dag is vol met activiteiten die we nu naar aan het invullen zijn.
Het wordt een leuk programma vanaf circa 15:00 uur met veel leuke zaken om te bekijken of aan mee te doen en dan om 17:30 uur starten we met een heerlijk diner, wel ment veel mannelijke invloed.
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
Diner incl. entree event € 62,50
AMUSE
Pani Puri | Whiskey | Rode peper
VOORGERECHT
Kalf | Geïmpregneerde meloen | Rode ui | Munt | Truffel
TUSSENGERECHT
Coquille | Zalm kaviaar | macadamia | Postelein | Knolselderij
HOOFDGERECHT
Ossenhaas | Schorseneer | Romanesco | Polenta | Bearnaise
DESSERT
Dadelcake | Sticky Toffee | Pruim | Bockbier | framboos
2023 is een jaar geweest dat we het ‘net even anders’ gedaan hebben op Leefgoed de Olifant. Bijzondere evenementen, heerlijke diners en allerlei andere activiteiten. December is de maand van de feesten, Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar en daarom willen we deze maand een net even anders diner voor u presenteren. Voordat we de traditionele feestmaand in gaan. Een diner met bijzondere smaken en aparte ingrediënten.
We hopen dat u ervan zult genieten met een heerlijk bijpassend wijn- of thee arrangement.
Ontvangst om 18:30 uur aanvang diner 19:00 uur.
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
4 gangen menu € 52,50
AMUSE
Bitterbal | Postelein | Risotto
HOOFDGERECHT
Zeebaars | Knolselderij | Postelein | Wortel | Krokante schubben
VOORGERECHT
Beef Tataki | Nori | Maïs | Tomaat | Kaantjes | Miso
TUSSENGERECHT
Paling | Brioche | Groene Asperge | Inktvis
DESSERT
Crème brulee | Rooibos | Vanille | Yuzu
Contact:
Mail info@leefgoed.nl
tel.: 0180 - 323 414
Het Leefgoed
Groenendijk 325, Ver-Hitland,
Nieuwerkerk a/d IJssel
(vlakbij Capelle a/d IJssel)