HET LEEFGOED
Upcoming events
Beste gasten van Leefgoed De Olifant,
We organiseren een aantal evenementen gedurende het hele jaar. Je kunt genieten van de omgeving en de sfeer van Het Leefgoed en natuurlijk van een mooi diner, brunch, high wine of high tea van het team van De Dames.
Vrijdag 2 juni
vanaf 17:00 uur geopend voor diner!
Deze zomer op Leefgoed de Olifant, met het prachtige terras, serveren we een verrukkelijk zomers menu vanuit onze buitenkeuken. Laat u verwennen met een culinaire reis van 3 gangen voor slechts € 42,50 of kies voor de uitgebreide smaaksensatie van 4 gangen voor € 48,50.
Om de eerste avond extra speciaal te maken, ontvangen we u met een verfrissend glas bubbels. Proost op een fantastische avond vol smaakvolle momenten en gezelligheid.
Bij Leefgoed de Olifant streven we naar een unieke culinaire beleving, waarbij we de beste seizoensgebonden ingrediënten combineren tot heerlijke gerechten. Ons menu is samengesteld met liefde en vakmanschap, om uw smaakpapillen te verwennen en u een onvergetelijke ervaring te bieden.
Aarzel niet om uw tafel te reserveren en uzelf te trakteren op een avond vol gastronomisch genot. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen in onze buitenkeuken bij Leefgoed de Olifant!

MENU VRIJDAG 2 JUNI
Amuse
Voorgerecht
Zalm| rode biet | radijs | inktvis mayonaise
Tussengerecht
Vegetarische gyoza | schuim van appel | tuinkers
Hoofdgerecht
Eend | topinamboer | doperwt | pastinaak | pompoen | peperkoek
Dessert
Chocolate desconstruction
ZONDAG 18 JUNI 2023
Op Moederdag eren we de moeders en op Vaderdag de vaders. Deze dag zetten we vader in het zonnetje. Vaderdag is een traditie, die uit Amerika komt. Daar begon het 122 jaar geleden, pas daarna is Moederdag ontstaan. Ontbijt op bed of een nieuwe stropdas voor vader, of een aftershave.
Wij hebben een mooi cadeau voor vader
GREEN EGG EXPERIENCE MET SPECIAAL BIER
Voor de dames kunnen we natuurlijk ook mooie bijpassende wijnen schenken.
Ontvangst: 17:30 uur / Aanvang diner 18:00 uur
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
MENU
4-gangen diner € 57,50
Sur plus voor bijpassende wijnen € 22,50
Amuses
3 shotjes met verschillend soorten bieren en hapjes bijpassend
Voorgerecht
Runder sashimi | bananenblad | sesam | gerookte kewpie | kalamansi
Bier: Big Belly Cabron
Tussengerecht
Rug van Lam | ponzu | venkel | romanesco
Bier: Lam India pale ale
Hoofdgerecht
Beef wellington | ossenhaas | truffel | cantarelle | gerookte whiskey saus
Bier: Lente Bockbier
Dessert
Tramisu | donker bier | mascarpone | cacao
Bier: Imperial Russian Stout (I.R.S.) van Emelisse
WOENSDAG 21 JUNI 2023
De langste dag, titel van een film maar in dit geval, 21 juni, de langste dag van het jaar. Ook wel midzomer genoemd, is met 16 uur, 16 minuten en 47 seconden zonlicht, de langste dag. De astronomische zomer start op deze dag en wordt in een aantal landen nog steeds gevierd.
De zomerzonnewende staat ook symbool voor het genieten met familie en vrienden op deze dag. Dat kunnen we dan ook doen met een 6 gangen menu, we hebben de tijd het is tenslotte de langste dag.
Aanvang 18:30 uur tot 22:30 uur
Wij vragen u een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
MENU
6-gangen menu € 62,50
Amuses
Voorgerecht
Wolken van gin | Sinaasappel gelei
Tussengerecht I
Beef tataki | Ponzu | Aardappel krokant | Schuim van Parmezaan | Krokantje van Pata Negra
Tussengerecht II
Meloen gazpacho | citrus | burrata | tomaat
Tussengerecht III
Kabeljauw | saffraan | asperge | tuinkers
Hoofdgerecht
Ree | kombu | venkel | engelwortel | VOC-specerijen jus
Dessert
Granité lychee | groene thee | lavendel | pandan Rabarber | kaneel | vanille | yoghurt Friandises
DONDERDAG 13 JULI 2023
Mosselen, geliefd of populair voor de liefhebbers. Goed nieuws ook, mosselen zijn gezond. Een rijke bron van eiwitten en andere gezonde zaken. Maar ze zijn vooral lekker en kunnen op zoveel verschillende manieren bereid worden. Van allerlei verschillende bereidingen heeft onze chef een heerlijk menu samengesteld.
Het is geen menu van grote pannen mosselen, maar verfijnde en culinaire gerechten met de mossel in de hoofdrol. Kom en geniet van de Mosselen!
Ontvangst: 18:30 uur / Aanvang diner 19:00 uur
Wij vragen u een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
MENU
4 gangen diner € 52,50
Amuse
Gerookte mosselen met sepia mayonaise
Voorgerecht
Mosselen in ‘t groen | waterkers | crème fraiche | gekonfijte citroen
Tussengerecht
Gefrituurde mossel in thai’s beslag | crème van witte wijn | tomaten chutney
Hoofdgerecht
Zwarte pasta | gewokte mosselen | koriander | frisse groenten | gefrituurde spiering | saus van dille
Dessert
Panna cotta in oester vorm | bramen | citroen parels | yuzu granité
ZONDAG 3 SEPTEMBER 2023
Indian summer is een periode van vrij warm en droog weer tegen het einde van de zomer, begin van de herfst. Een mooie nazomer en dan met nog van die mooie avonden. Daar gaan we met dit event dan ook vanuit. Dat we in ieder geval lekker buiten kunnen koken en zitten en als het fris wordt, koken we buiten en eten we binnen, heerlijk in de Kas.
Het is een zomers menu, zo lekker net na de vakantie met die goede vibe nog in gedachten en voor de gelegenheid laten we een DJ heerlijke vakantie muziek draaien.
Heb je zin dat heerlijke vakantiegevoel nog even vast te houden, reserveer dan. We zien je graag.
Ontvangst: 18:30 uur / Aanvang diner 19:00 uur
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
Menu
5-gangen diner € 62,50
Amuse
Hoorntje | cepes mousse | borage bloem | gedroogd mos
Voorgerecht
Macaron | steak tartaar | ei dooier | parmezaan krokant | mayo rode peper | borlotti bonen | afilla
Tussengerecht I
Koude Wortel soep | kokos | koriander | rivierkreeft
Tussengerecht II
Zwarte bonen tartaar | brioche | zalm in biet | vene cress
Hoofdgerecht
Rumpsteak van de green egg | savooie | gele biet | edamame | morillesaus
Dessert
Crème brulleé van rooibos thee | citroen gel | granite vanille | markoesa
woensdag 20 september 2023
September wordt ook wel de fruitmaand genoemd. Voor ons wordt het weer herfst en op het zuidelijk halfrond breekt de lente aan. Yin en Yang.
Al dat mooie fruit, ook voor een groot deel uit onze eigen moestuin, hebben we weer verwerkt in hele mooie ‘fruitige’ gerechten. Fris en vol smaak.
Kom ook eens proeven en reserveer.
Ontvangst: 18:30 uur / Aanvang diner 19:00 uur
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
MENU
4 gangen diner € 49,50
Amuse
Gember | peer | rode peper
Voorgerecht
Geïmpregneerde meloen | coppa di parma | Brioche | chevre | basilicum
Tussengerecht
Coquille | fregola | mango | vadouvan | krokante prei
Hoofdgerecht
Roodbaars | dragon fruit | saffraan | prei | miniwortel | hibiscus saus
Dessert
Compositie Fruit 2.0
zondag 8 oktober 2023
Wat is het oktoberfest, dat bierfeest in Munchen? Die vraag krijgen we wel vaker. Het Oktoberfest is het grootste bier- en volksfeest ter wereld, dat gehouden wordt in München en jaarlijks bezocht wordt door zo’n 6 miljoen mensen van over de hele wereld.
Ter ere van het ‘Oktoberfest’ hebben we een mooi menu samengesteld dat we met heerlijke bieren gaan serveren. Lust je geen bier dan hebben we er bijpassende wijnen bij en drink je geen alcohol vraag dan naar ons thee arrangement.
Het wordt een leuke middag met uitleg over de bieren en amusement met een knipoog naar de beroemde feesten uit München.
Zondagmiddag late lunch of vroeg diner:
Ontvangst vanaf 16:30 uur, aanvang 17:00 uur
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
MENU
4 gangen menu (met entertainment) € 54,40
Amuse
Sinaasappel rozemarijn/thijm schuim met citroenschuim (biertje)
Voorgerecht
Gerookte ribeye, avocado, mango tuile, zoetzure komkommer, Rotterdams Soja, tomatenchutney
Tussengerecht
Gerookte burrata, caviar, doperwten-munt crème
Hoofdgerecht
Dry Aged Entrecôte, bloemen couscous, citroen parels jus van 5-spice
Nagerecht
Mousse van Bockbier en chocolade, tuile chocolade, marmer schots, crumble witte chocolade, sponge cake chocolade
DONDERDAG 26 OKTOBER 2023
Een van de mooiste seizoenen voor culinair Nederland is het wildseizoen. Traditiegetrouw start dit op 15 oktober. De jacht op de haas en fazant opent dan namelijk en vanaf dat moment staat wild ook op het menu van de culinaire restaurants. Dit menu is erg populair bij onze gasten en is voorgaande jaren erg goed bezocht. Het kan zelfs zo zijn, dat we het misschien wel 2 avonden gaan organiseren.
Ben je een liefhebber? Ook zin in een lekkere bijpassende wijn? Reserveer dan, want we hebben een gast, die heel veel over de wijn gaat vertellen.
Ontvangst: 18:30 uur / Aanvang diner 19:00 uur
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
MENU
5 gangen menu € 58,50
Amuse
Pani puri | Rendang | madam jeanette
Voorgerecht
Marbré | konijn | forel | kreeften jus
Tussengerecht I
Lam | kruidenkorst | jus le truffle
Tussengerecht II
Paté zwijn | granaatappel | veenbes gelei | Oost-Indische kers
Hoofdgerecht
Patrijs | hooi | micro leaves | saus van poulet
Dessert
Panna cotta appelstroop | rood fruit | witte chocolade | bloedsinaasappel
zondag 19 november 2023
De dag waar elke man naar uitkijkt, internationale mannendag!
Internationale mannendag is ontstaan in 1992 sinds dien is het uitgegroeid tot een evenement dat jaarlijks plaatsvindt op 19 november in bijna 80 landen. Internationale mannendag is bedacht op 7 februari in 1992 in Sydney door Thomas Oaster.
Jerome Teelucksingh is de man die het evenement een nieuw leven inblies. Hij koos ervoor om het elk jaar op 19 november te vieren. Dit kwam om de verjaardag van zijn vader te eren en ook te vieren hoe op 19 november in 1998 het voetbalteam van Trinidad en Tobago zich kwalificeerde voor het WK voetbal.
Deze mannendag gaan we ook vieren met allerlei activiteiten voor mannen maar natuurlijk ook voor de dames, Want mannendag is ook bedoeld om de relaties tussen mannen en ook vrouwen te bevorderen.
De dag is vol met activiteiten die we nu naar aan het invullen zijn.
Het wordt een leuk programma vanaf circa 15:00 uur met veel leuke zaken om te bekijken of aan mee te doen en dan om 17:30 uur starten we met een heerlijk diner, wel ment veel mannelijke invloed.
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
MENU
Diner incl. entree event € 62,50
AMUSE
Pani Puri | Whiskey | Rode peper
VOORGERECHT
Kalf | Geïmpregneerde meloen | Rode ui | Munt | Truffel
TUSSENGERECHT
Coquille | Zalm kaviaar | macadamia | Postelein | Knolselderij
HOOFDGERECHT
Ossenhaas | Schorseneer | Romanesco | Polenta | Bearnaise
DESSERT
Dadelcake | Sticky Toffee | Pruim | Bockbier | framboos
donderdag 23 november 2023
2023 is een jaar geweest dat we het ‘net even anders’ gedaan hebben op Leefgoed de Olifant. Bijzondere evenementen, heerlijke diners en allerlei andere activiteiten. December is de maand van de feesten, Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar en daarom willen we deze maand een net even anders diner voor u presenteren. Voordat we de traditionele feestmaand in gaan. Een diner met bijzondere smaken en aparte ingrediënten.
We hopen dat u ervan zult genieten met een heerlijk bijpassend wijn- of thee arrangement.
Ontvangst om 18:30 uur aanvang diner 19:00 uur.
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
Menu
4 gangen menu € 52,50
AMUSE
Bitterbal | Postelein | Risotto
HOOFDGERECHT
Zeebaars | Knolselderij | Postelein | Wortel | Krokante schubben
VOORGERECHT
Beef Tataki | Nori | Maïs | Tomaat | Kaantjes | Miso
TUSSENGERECHT
Paling | Brioche | Groene Asperge | Inktvis
DESSERT
Crème brulee | Rooibos | Vanille | Yuzu