HET LEEFGOED
Upcoming events
Beste gasten van Leefgoed De Olifant,
We organiseren een aantal evenementen gedurende het hele jaar. Je kunt genieten van de omgeving en de sfeer van Het Leefgoed en natuurlijk van een mooi diner, brunch, high wine of high tea van het team van De Dames.

12:00 uur
Ontvangst in restaurant De Dames, eenvoudige lunch, terug in de tijd.
€ 16,50 p.p. Uitleg over de Steenovens
- Kop soep, Pastinaak-wortel soep
- Zacht wit bolletje met een kroket
- Verschillende belegde broodjes buffet
Denk aan ossenworst / boerenmet worst etc. ( oude beleg soorten )
13:00 uur
Aanvang rondleiding.
14:00 uur
Ontvangst in restaurant De Dames, een ‘kleine’ van high tea met een heerlijke snack € 12,50 p.p. Uitleg over de Steenovens.
High tea hapjes:
- lemoncurd pie
- Madeleine van Sinaasappel
- Magdalena op basis van picudu olijfolie en amandel
- Cannelé
15:00 uur
Aanvang rondleiding
16:00 uur
Ontvangst in restaurant De Dames, tijd voor een drankje en wat snacks
€ 12,50 p.p. Uitleg over de Steenovens.
- Bittergarnituur en bitterballen
17:00 uur
Aanvang rondleiding
We nodigen je van harte uit om je aan te melden voor deze unieke ervaring via onze website www.leefgoed.nl. Aarzel niet om deze kans aan te grijpen om de geschiedenis van Steenoven De Olifant te ontdekken.
ZATERDAG 9 en ZONDAG 10 SEPTEMBER 2023
Op zaterdag 9 en zondag 10 september staat het thema ‘Levend Erfgoed’ centraal tijdens de Open Monumenten Dagen 2023. Een unieke gelegenheid om een stap terug in de tijd te zetten en de rijke geschiedenis van Steenoven De Olifant te ontdekken. Gedurende beide dagen worden er drie boeiende rondleidingen georganiseerd die je meenemen in het verhaal achter deze bijzondere plek. Steenoven De Olifant, gelegen in het betoverende buurtschap Ver-Hitland, vormde een cruciaal onderdeel van een steenplaats die in 1754 gesticht werd door Arij Lans van steenplaats ’t Slot/De Oude Plaats in Capelle. Deze historische plek telt een totaal van drie veldsteenovens, waarvan er één op het terrein van De Olifant ligt. De oven kreeg zijn opmerkelijke naam in de volksmond in 1869, toen François van Lange een derde a-typische oven bouwde. Een naam die door de jaren heen is blijven voortleven. Ondanks de veranderingen door de tijd heen, heeft Steenoven De Olifant zijn waardevolle erfgoed behouden. In 1972 kreeg het terrein met de oven een nieuwe bestemming als woonhuis, met een architectonische visie van Gunnar Daan. Tijdens de Open Monumenten Dagen wordt echter een uitzondering gemaakt. Onder begeleiding van ervaren gidsen krijg je de kans om de voormalige veldsteenoven en steenplaats van dichtbij te bewonderen.
De rondleidingen starten op beide dagen om 13.00u, 15.00u en 17.00u. Elke rondleiding duurt ongeveer 45 minuten en biedt ruimte aan maximaal vijftien personen per keer.
ZONDAG 15 OKTOBER 2023
&
DONDERDAG 26 OKTOBER 2023
Een van de mooiste seizoenen voor culinair Nederland is het wildseizoen. Traditiegetrouw start dit op 15 oktober. De jacht op de haas en fazant opent dan namelijk en vanaf dat moment staat wild ook op het menu van de culinaire restaurants. Dit menu is erg populair bij onze gasten en is voorgaande jaren erg goed bezocht. Het kan zelfs zo zijn, dat we het misschien wel 2 avonden gaan organiseren.
Ben je een liefhebber? Ook zin in een lekkere bijpassende wijn? Reserveer dan, want we hebben een gast, die heel veel over de wijn gaat vertellen.
Ontvangst: 18:30 uur / Aanvang diner 19:00 uur
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
MENU
5 gangen menu € 58,50
Amuse
Pani puri | Rendang | madam jeanette
Voorgerecht
Marbré | konijn | forel | kreeften jus
Tussengerecht I
Lam | kruidenkorst | jus le truffle
Tussengerecht II
Paté zwijn | granaatappel | veenbes gelei | Oost-Indische kers
Hoofdgerecht
Patrijs | hooi | micro leaves | saus van poulet
Dessert
Panna cotta appelstroop | rood fruit | witte chocolade | bloedsinaasappel
zondag 19 november 2023
De dag waar elke man naar uitkijkt, internationale mannendag!
Internationale mannendag is ontstaan in 1992 sinds dien is het uitgegroeid tot een evenement dat jaarlijks plaatsvindt op 19 november in bijna 80 landen. Internationale mannendag is bedacht op 7 februari in 1992 in Sydney door Thomas Oaster.
Jerome Teelucksingh is de man die het evenement een nieuw leven inblies. Hij koos ervoor om het elk jaar op 19 november te vieren. Dit kwam om de verjaardag van zijn vader te eren en ook te vieren hoe op 19 november in 1998 het voetbalteam van Trinidad en Tobago zich kwalificeerde voor het WK voetbal.
Deze mannendag gaan we ook vieren met allerlei activiteiten voor mannen maar natuurlijk ook voor de dames, Want mannendag is ook bedoeld om de relaties tussen mannen en ook vrouwen te bevorderen.
De dag is vol met activiteiten die we nu naar aan het invullen zijn.
Het wordt een leuk programma vanaf circa 15:00 uur met veel leuke zaken om te bekijken of aan mee te doen en dan om 17:30 uur starten we met een heerlijk diner, wel ment veel mannelijke invloed.
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
MENU
Diner incl. entree event € 62,50
AMUSE
Pani Puri | Whiskey | Rode peper
VOORGERECHT
Kalf | Geïmpregneerde meloen | Rode ui | Munt | Truffel
TUSSENGERECHT
Coquille | Zalm kaviaar | macadamia | Postelein | Knolselderij
HOOFDGERECHT
Ossenhaas | Schorseneer | Romanesco | Polenta | Bearnaise
DESSERT
Dadelcake | Sticky Toffee | Pruim | Bockbier | framboos
donderdag 23 november 2023
2023 is een jaar geweest dat we het ‘net even anders’ gedaan hebben op Leefgoed de Olifant. Bijzondere evenementen, heerlijke diners en allerlei andere activiteiten. December is de maand van de feesten, Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar en daarom willen we deze maand een net even anders diner voor u presenteren. Voordat we de traditionele feestmaand in gaan. Een diner met bijzondere smaken en aparte ingrediënten.
We hopen dat u ervan zult genieten met een heerlijk bijpassend wijn- of thee arrangement.
Ontvangst om 18:30 uur aanvang diner 19:00 uur.
Wij vragen een kleine aanbetaling bij reservering van € 25 p.p. De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op je rekening. Restitutie is mogelijk bij annulering 5 dagen voorafgaand aan de reservering.
Menu
4 gangen menu € 52,50
AMUSE
Bitterbal | Postelein | Risotto
HOOFDGERECHT
Zeebaars | Knolselderij | Postelein | Wortel | Krokante schubben
VOORGERECHT
Beef Tataki | Nori | Maïs | Tomaat | Kaantjes | Miso
TUSSENGERECHT
Paling | Brioche | Groene Asperge | Inktvis
DESSERT
Crème brulee | Rooibos | Vanille | Yuzu